Je lépe se opotřebovat než zrezivět

Vánoce na Zélandu v rodinném kruhu

08.10.2009 07:52

Měsíc a půl relaxu v Čechách se s neobyčejnou rychlostí smrskává před očima a my už zase za necelé dva týdny letíme do světa.

Odlétáme v úterý 20. října z Prahy směr Londýn, pak v Hongkongu tři dny, pak přelet do Sydney, kde tři dny a 26. října vytoužený zélandský Auckland, kde nás čeká sedm měsíců.

Zásadní zlom v plánování pobytu na Zélandu přišel před pár týdny, kdy jsme mé mamce navrhli, že by za námi přiletěla na tři týdny na Vánoce. Mamka souhlasila, prožije tam své krásné 65 narozeniny a my začali řešit, kam se všichni poskládáme. Přestože je světová krize, všichni tráví Vánoce na Zélandu, takže všechny kempy, motely a hostely jsou již z 90% plné.

Nakonec jsme se rozhodli půjčit na ty tři týdny obytňáček, který asi budu řídit převážně já, takže se máte na co těšit. Je to dlouhý 6 metrů, vysoký jak tři mé felície a na Zélandu se jezdí vlevo (přičemž platí přednost zprava), takže si myslím, že mé motoristické okénko bude velmi populární :)

Za tohle brmbadlo jsme dost šťastný, protože všechny obytňáky jsou rozebraný už od léta a stálo nás neuvěřitelné úsilí sehnat za rozumnou vůbec něco. Ještě že existuje Skype a znají ho i zélandské půjčovny aut, protože jinak bych si na těch několik x-hodinových telefonátů na druhou stranu zeměkoule musel brát hypotéku :)

Teď bychom si rádi našli na měsíc a půl v Auclandu práci, aby jsme tam po příletu bez auta dočkali příjezdu mamky v pulce prosince. Denně prolézáme desítky inzerátů, tak se to snad zadaří. Bohužel jsem zjistil, že narozdíl od své krásné přítelkyně s plynulou angličtinou a perfektním kuchařským uměním jsem já, nešikovný marketingový blábolil na zélandském trhu práce naprosto neupotřebitelný :( No nic, kdo se bojí sere v síni, a letíme až za 14 dní, že :)

Mějte se fajny
Luboš

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode