Je lépe se opotřebovat než zrezivět

Stravovací okénko především pro naše maminky

29.08.2009 23:13

Základní potraviny (máme k dispozici stále):

- Instatní polévky
- Toustový chleba
- Hořčice
- Kečup
- Luncheon meat
- Fazole
- Těstoviny
- Rýže


Doplňkové potraviny (záleží na co narazíme ;-)):
- Sterilovaná kukuřice
- Sterilovaná cizrna
- Sterilovaná červená řepa
- Špenát v konzervě
- Fazolové lusky v konzervě
- Rybičky v konzervě
- Banány
- Jablka
- Sušen
- Nektarinky
- Ledový salát
- Okurky
- Rajčata
- Květák

…………

Kombinatorika daných surovin záleží na tom kolik máme času a jak velký máme hlad ;-) Kromě klasiky – luncheon meat a jako příloha rýže, těstoviny nebo fazole, pak i rizoto s kukuřicí, rýžový salát s kukuřicí a cizrnou, rýžový salát s okurkou, rajčetem a ledovým salátem, těstovinový salát s červenou řepou…. Snažím se by alespoň v rámci možností byla strava pestrá. Američané jsou líní, takže tu v konzervě seženete téměř všechno, ale to jsme zkusili asi dvakrát nebo třikrát a nedopadlo to příliš dobře. Většinou je to kečupoidní konzistence po slibovaném masu ni památky a nebo je to příšerně mastné, takže mi je z toho zle. Já maso téměř nejím, takže mi nikterak nechybí, by Luba neměl absťák, tak se snažím alespoň rádoby maso v podobě luncheon meatu, jednou jsem mu dopřála kilové grilované kuře cca za stovku. No a nebo ty hamburgery co jsme dostali ;-) Mně docela chybí sýry, ještě, že mi před odjezdem byly zakázány bo jsou tu nehorázně drahé. No ale když se v tom člověk naučí chodit a zjistí co a jak, tak to jde. Nejhorší je začátek, kdy nevíte jestli je to jen pro Vás drahé nebo jestli to je obecně drahé a dá se to sehnat levněji. Třá takový banální příklad je instantní polévka. Poprvé jsme ji viděli cca za 45 centů, říkali jsme si, nu u nás je o něco levnější, ale 45 centů je slušná cena to jde…. No časem jsme zjistili, že se běžně pohybuje kolem 25 a když máte kliku tak ji seženete i za 15. A tak je to s většinou věcí ;-) 

Jo a kupříkladu dneska jsme měli mňamku nevídanou – indiánský placky se špenátem a bylinkama. Je to něco na způsob arabskýho chleba nebo pity, který seženete i u nás. Stačí to jen naplnit a mňamky mňam. Podobný placky jsem jedla i v Tunisku, Turecku nebo Maroku. Jsou to různý variace na moučný placky, na sucho pečený v peci. No ouplně nejlepší jsou samozřejmě čerstvě vytažený z pece. Takový luxus jsme tu sice neměli, ale i tak byly dobrůtkový ;-) e

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode